Bingon jättipotteja – tarinoita tosielämästä

Bingossa voi voittaa isoja jättipotteja, vaikka isot voitot eivät olekaan bingon itsetarkoitus. Yhteisöllisyys, sosiaalisuus ja hauskanpito saavat ihmiset pelaamaan bingoa netissä. Bingon suosion kasvun myötä jättipotit ovat kuitenkin kasvaneet, ja bingolla voi hauskanpidon lomassa jopa – jos ei nyt rikastua – vaurastua kivasti.

Pehmeitä arvoja

Iso-Britanniassa bingo on todella suosittua niin aidoissa bingohalleissa, kuin netissäkin. Pelaajakunta on laaja ja pelaajia on kaikista ikä- ja yhteiskuntaluokista.

Mukana on luonnollisesti pelaajia, jotka ovat mukana vain isojen voittojen takia, mutta ylivoimaisesti suurimmalle osalle kyseessä on rakas ja sosiaalinen harrastus. Siksi maailman kahden suurimman bingo-jättipotin voittajan tarinat ovat lähes hellyyttävää luettavaa.

“Rakastan bingoa”
Tammikuussa 2008 autokorjaamon työntekijä ja kahden lapsen äiti, Christine Bradfield, 53, tavoitteli 100 000 muun pelaajan kanssa Englannin kansallisen bingon jättipottia.

Yli 600 bingohallissa ympäri maata jännitettiin, kuka onnekas voittaa ennätyksellisen 1,1 miljoonan punnan (1,35 miljoonen euron) Platinum Jackpot -potin. Kun sitten rouva Bradfield voitti Caste Leisure -bingohallissa, koko halli räjähti mahtaviin suosionosoituksiin.

Kanssapelaajat taputtivat ja iloitsivat ja seisoivat rivissä kuin kunniavartiossa ikään, kun rouva Bradfield meni toimitsijoiden luokse varmistamaan voiton.

Etelä-Walesin Bargoedin pikkukaupungista kotoisin oleva iloinen rouva Bradfield ei voitostaan huolimatta jättänyt työtään autokorjaamolla. “En voisi kuvitella istuvani vain kotona tai käyväni jatkuvasti ostoksilla”, bingovoittaja sanoi.

“En myöskään lopeta bingon pelaamista, rakastan bingoa. Olen pelannut 18-vuotiaasta asti, eikä minulla ole mitään syytä lopettaa sitä tähän voittoon.

Vaatimaton siivooja
Vain pari kuukautta Christine Bradfieldin voiton jälkeen bingohalleissa kuhistiin taas, kun potti oli kasvanut uusiin ennätyslukemiin. Vajaan 1,2 miljoonan punnan (lähes 1,5 miljoonaa euron) potti sai innokkaan bingokansan liikkeelle. Tällä sen voitti skotlantilainen Soraya Lowell, 38.

Siivoojana työskentelevä neljän lapsen äiti luuli ensin voittaneensa vain 470 puntaa. Kun totuus valkeni, hän ei ollut uskoa sitä. Rouva Lowellin työtön aviomieskin epäili vaimonsa sanoja kun tämä oli soittanut kotiin kertoakseen uutiset. Lopulta koko perhe kuitenkin yltyi juhlimaan voittoa, ja juhlat kestivätkin pitkälle seuraavaan aamuun.

Monen mielestä voitto ei olisi voinut mennä parempaan osoitteeseen. Osoituksena tästä rouva Lowell päätti heti jakaa voittonsa pitkäaikaisen bingopartnerinsa kanssa. 68-vuotias iso-isoäiti Agnes O’Neill on pelannut rouva Lowellin kanssa bingoa 20 vuoden ajan ja he ovat aina jakaneet voitot keskenään – niin nytkin.

“En olisi ollut loukkaantunut, vaikka Soraya olisi päättänyt pitää voittorahansa, mutta hän vaati, että jaamme voitot, kuten aina tähänkin asti”, Agnes O’Neill kertoi.

Naiset ovat hyviä ystäviä myös bingohallin ulkopuolella. Lisäksi Rouva Lowell on jo pitkään huolehtinut 68-vuotiaasta ja hieman sairastelevasta ystävästään. “Sorayan apu on sanoin kuvaamatonta. Näin mieheni ei ole tarvinnut jäädä ennenaikaiselle eläkkeelle”, Agnes O’Neill jatkaa ystävänsä kiittelyä.

Rouva Lowell ei aio muuttaa elintapojaan voiton myötä. Vastikään hankittu Opel Astra on ja pysyy eikä uutta auto hankita vaikka varaa olisikin. Myöskään siivojan töitään hän ei ole jättänyt, sillä hieno työyhteisö on hänen mielestään korvaamaton. Eikä perhe ole muuttamassa mihinkään, sillä naapurusto on heille rakas ja kaikki viihtyvät hyvin.

Binghallin johtajalla Mandy Smithillä on voittajasta pelkkää hyvää sanottavaa: “Soraya on ihana ihminen. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että voitto ei ei olisi voinut osua upeamman henkilön kohdalle.”

Vaan entä netti-bingo?

Englannin bingon isot jättipotit selittyvät sillä, että sadat bingohallit muodostavat verkoston, jolloin bingohallien antama alkupääoman yhdessä osallistumismaksujen kanssa saa potin usein kasvamaan todella isoksi. Netissä vastaavia bingoverkostoja ei vielä juurikaan ole, esimerkiksi Maria Bingon jättipotit ovat vain ja ainoastaan MariaBingon jättipotteja.

Netti-bingon jättipotit liikkuvat yleensä enintään tuhansissa euroissa, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi MariaBingon ruotsinkielisen yhteispohjoismaalaisen ion -pelisalin jättipotti on peräti 1,1 miljoonaa kruunua – yli 110 000 euroa.

Netti-bingon suosion lisääntymisen myötä myös jättipotit tulevat kasvamaan, se on selvä. Monelle mahdollisuus isoon voittoon on kuitenkin vain mukava bonus – pelaaminen ja ajanvietto ystävien seurassa tulevat aina olemaan bingon suola.

Mikäli jättipotit kuitenkin kiehtovat, kannattaa tutustua hedelmäpelien jättipotteihin – netin hedelmäpelien maailmassa valtavat jättipotit ovat arkipäivää.

Kommentoi