Chattipelit – virkisty bingon lomassa

Netti-bingohalleissa chattipelit tarjoavat virkistävää vaihtelua perinteiselle bingolle. Niiden myötä pääsee myös hauskasti ja luontevasti mukaan keskusteluun.

Chatin pelit ovat monelle uudelle pelaajalle pieni mysteeri, mutta toivottavasti ei enää tämän jutun jälkeen.

Tutustu chattipelien rentoon maailmaan Maria Bingon chattipeleien avulla.

Mikä ihmeen chat-peli?

Chattipeli voi nimenä kuulostaa oudolta, mutta nimi kertoo kaiken: se on peli, jota pelataan chatissa, eli keskustelualueella. Chatti pelit voivat olla joko ilmaisia tai maksullisia, riippuen bingohallista. Mikäli peliin osallistumisesta pitää maksaa, ovat pelien hinnat yleensä selvästi tavallista bingokierrosta alhaisemmat.

Chattipeleissä varsinainen kisaan osallistuminen tapahtuu chatissa (esimerkkejä hieman alempana). Chattivalvoja ilmoittaa osallistumisen alkamisen ja myös lopettaa sen ennen kuin varsinainen arvonta käynnistyy. Arvonta suoritetaan perinteisen bingoarvonnan tapaan ja pelistä riippuen yksi tai useampi pelaaja voi voittaa.

Chatti-pelejä joka lähtöön

Chattipeleille on ominaista valtava valikoima. Joka bingohallissa on oma listansa – isoimmissa paikoissa pelejä on kymmeniä erilaisia. Tästä ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä pelit ovat lähes poikkeuksetta helppoja – chattipelien tarkoitus kun on olla hauskoja ja virkistäviä välipaloja varsinaisen bingon pelaamisen lomassa.

Hyvä esimerkki chattipelistä on MariaBingon Askel. Tässä pelissä kaikki peliin osallistuvat pelaajat valitsevat tavallisista bingonumeroista (1-75) kolme numeroa, esimerkiksi 1, 10 ja 20.

Ennalta määrättynä aikana arvonta käynnistyy ja voittoja tulee sen mukaan kuinka aikaisessa vaiheessa omat numerot on arvottu. Näin ollen useampi pelaaja voi voittaa saman pelin aikana ja pelistä riippuen he voivat voittaa useammankin kerran samassa pelissä.

Suosittu chattipeli on myös Syntymäpäivä. Tässä pelissä jokainen pelaaja pelaa omalla syntymäpäivällään, esimerkiksi 10.3.1975 syntynyt pelaisi numeroilla 10 03 75. Mikäli syntymävuosi on suurempi kuin 75, numerot käännettään toisin päin: esimerkiksi 83 onkin 38. Jos numero on käännettynäkin liian iso (esimerkiksi 78 on käännettynä 87), vaihdetaan syntymävuoden ensimmäiseksi luvuksi 0, 1 tai 2.

Kuinka pelata chattipelejä?

Chattivalvoja ilmoittaa 1-2 minuuttia ennen pelin alkua pelin nimen. Se, miten peli ilmoitetaan, voi vaihdella bingohallista toiseen, mutta esimerkiksi MariaBingossa se ilmoitetaan muodossa *PELI*, esimerkiksi *ASKEL* tai *SYNTYMÄPÄIVÄ*.

Kaikki halukkaat voivat tämän jälkeen osallistua peliin kirjoittamalla chattiin pelin nimen ja omat numeronsa, esimerkiksi *ASKEL* 1 10 20 tai *SYNTYMÄPÄIVÄ* 10 03 75.

Ilmoittautuminen on auki siihen asti, kunnes valvoja kirjoittaa chattiin *STOP*. Tämän jälkeen uusia ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Arvonta alkaa normaalisti ja voittajat ilmoitetaan arvonnan aikana sekä sen jälkeen. Voitot lisätään pelaajien pelitileille pelin jälkeen.

Pidä säännöt käden ulottuvilla

Kun pelaat bingoa ja tiedät, on hyvä idea pitää auki kyseisen bingohallin chattipelien sääntösivua. Sitten kun chattipeli ilmoitetaan ja peli on ennestään sinulle tuntematon, voit pikaisesti vaihtaa ikkunaa ja tarkistaa pelin säännöt.

Yhtä hyvä idea on myös varata 15 minuuttia aikaa ja tutustua pelipaikan chattipeleihin lukaisemalla kaikkien chattipelien säännöt kerralla. Vaikka säännöt eivät jäisikään sillä kertaa muistiin, pikainen kertaus ennen chattipelin alkamista palauttaa säännöt muistiin ja osallistuminen on helppoa.

Tutustu MariaBingon chattipeleihin: Maria Bingo

Kommentoi