Bingon säännöt – opi pelaamaan bingoa

Bingo on helppo peli, jonka säännöt ovat yksinkertaiset ja helpot oppia. Tässä bingon säännöt ytimekkäässä ja tiiviissä paketissa, jonka lukaisemalla osaa säännöt taatusti loppuelämänsä.

bingokorttiBingon säännöt pähkinänkuoressa:

  • Pelin alussa ostat bingokortin, joka on numeroruudukko.
  • Pelin aikana arvotaan numeroita.
  • Kun kortillesi on osunut numeroita siten, että numerorivi yltää kortin reunasta reunaan (tai kulmasta kulmaan), voitat.
  • Huuda “bingo!” merkiksi voitosta. Ensimmäisenä bingon huutanut voittaa.

Uutta: Opi säännöt ilmaisessa pelissä

  • Opi säännöt pelaamalla Unibetin ilmaista nettibingoa.
  • Kokonaan suomenkielinen nettibingo, jota voit kokeilla ilmaiseksi.
  • Pelaat bingoa yhdessä muiden suomalaisten pelaajien kanssa.
  • Unibet on perustettu 1998 ja sillä on yli 5 miljoonaa asiakasta ympäri maailman.

> Siirry Unibetin nettibingoon

Pelin kulku ja ohjeet

Pelin alussa pelaajan täytyy ostaa bingokortti. Kortteja ostetaan vähintään yksi, mutta voittotodennäköisyyden kasvattamiseksi pelaajat yleensä ostavat kortteja useamman kerrallaan.

Perinteisessä bingokortissa on 25 ruutua, 5×5 asetelemassa. Ruudut on numeroitu satunnaisilla numeroilla, jotka nettibingossa tietokone arpoo. Ruudukon keskimmäinen ruutu on yleensä jätetty tyhjäksi. Kirjaimet B, I, N, G ja O on merkitty pystysarakkeiden ylle, muodostaen sanan BINGO. Myös nettibingossa käytetään tällaisia perinteisiä bingokortteja.

Kun kaikki halukkaat pelaajat ovat ostaneet vähintään yhden bingokortin, arvonnasta vastaava henkilö (nettibingossa tietokone) arpoo vuoronperään numeroita, jotka kuulutetaan sarake-numero -yhdistelmällä, esim. B-20, I-39 ja G-40.

Jokaisen arvotun numeron jälkeen pelaaja katsoo, löytyykö numero oikeasta sarakkeesta yhdestä tai useammasta ostamastaan bingokortin ruudukosta. Jos löytyy, pelaaja merkitsee jokaisen oikeassa sarakkeessa olevan numeron. Netissä tietokone huolehtii automaattisesti merkitsemisestä.

Bingokuviot kuntoon

kuvaBingossa on tarkoitus muodostaa ruudukkoon ennalta määrätty kuvio oikein arvotuista numeroista. Yleisimmät kuviot ovat pysty-, vaaka- ja diagonaaliset viiden numeron suorat.

Muitakin kuvioita toki on käytössä. Jos ruudukon keskimmäinen ruutu on tyhjä, se osallistuu tarvittaessa automaattisesti suoran muodostamiseen.

Kun pelaaja sitten huomaa saaneensa suoran mihin tahansa oman bingokortin ruudukkoon, hän huutaa “Bingo!”. Tämä toimii merkkinä kaikille, että pelaaja on voittanut ja merkitsee pelin loppua. Kaikki pelin alussa ostetut bingokortit mitätöidään ja uutta peliä varten pelaajat ostavat uudet kortit.

Bingosäännöt aukeavat kaikille viimeistään silloin, kun pelaa ensimmäisen kerran. Nopeasti opittavat ja helpot säännöt vetoavat etenkin sosiaalisesta pelaamisesta kiinnostuneihin pelaajiin, jotka haluavat viettää aikaa yhdessä muiden pelaajien kanssa.

Kommentoi