Veikkausbingo on tylsä peli, pelaa parempaa netissä

Veikkauksella on oma bingopelinsä Veikkausbingo, joka muistuttaa vanhaa Bingolottoa (Bingolotosta alla lisää). Veikkausbingoa pelataan joka päivä, jonka lisäksi joka torstai on viikkoarvonta. Tarjontaa siis riittää, mutta lue miksi Veikkausbingo on tylsä juttu ja missä kannattaa pelata bingoa Veikkausbingon sijasta!

Suosittelemme nettipeleihin

BingohuoneKuvausVieraile
mariabingoMaria Bingo
Netin suosituin suomenkielinen bingohalli.
Pelaa »
bingohuoneBingohuone
Huippuluokan bingopelit.
Pelaa »
unibetbingoUnibet Bingo
Suomalaisten suosikki bingossa ja hedelmäpeleissä jo yli 10 vuotta.
Pelaa »
betssonbingoBetsson
Bingon lisäksi paljon arpoja ja hedelmäpelejä - kaikki suomeksi.
Pelaa »

Veikkausbingon idea

Veikkausbingon kuponki maksaa kolme euroa ja sillä osallistutaan sekä ostopäivän päiväarvontaan että saman viikon viikkoarvontaan. Kupongissa on kumpaankin arvontaan kolme 25 numeron ruudukkoa, joissa esiintyvät kaikki numerot väliltä 1-75 – peli onkin pääpiirteittäin tuttua 75 numeron bingoa.

Päiväarvonnoissa tavoitteena on voittaa vaakabingoja, eli saada arvotuista numeroista omaan ruudukkoon täysiä viiden numeron vaakarivejä. Veikkauksen arvontakone arpoo kaikkien 75 numeron esiintymisjärjestyksen, mutta kaikkia numeroita ei saa käyttää rivien muodostamiseen.

Veikkausbingon voitonmaksu

Voitonmaksu on melkoisen sekavaa puuhaa. Päiväarvonnassa on kaksi voittoluokkaa. Ensimmäisen voittoluokan voittaa vaakabingolla, jonka saa tietyllä, etukäteen ilmoitettavalla määrällä numeroita. Numeroiden määrä on Veikkauksen sivujen mukaan ollut ainakin viime aikoina yhdeksän. Vuoden 2009 ensimmäisen viikon aikana kukaan ei voittanut ensimmäistä voittoluokkaa. Jos vaakabingon olisi saanut viidellä ensimmäisellä numerolla, olisi voittanut 6 000 euroa ja 6-9 numerolla voitto olisi ollut 2 000 euroa.

Toisessa voittoluokassa vaakabingoja haetaan suuremmalla joukolla numeroita, noin 25-35 kappaletta. Määrä näyttäisi vaihtelevan päivittäin. Voittajien kesken jaetaan 25 % kierroksen pelimaksuista, viime viikolla voittajia on ollut päivittäin noin 30-40 kappaletta ja yhden vaakabingon voitto on ollut 5-11 euroa – ei siis kovin paljon, kun ottaa huomioon, että kuponki maksaa kolme euroa.

Kolmas voittoluokka on sitten torstain viikkoarvonta, jossa haetaan täysbingoa eli viittä vaakariviä vielä suuremmalla määrällä numeroita, viime torstaina yksi täysbingo löytyi 53 numerolla. 54 numeroon mennessä saadusta täysbingosta maksetaan 6 000 euron voitto.

Heikko palautusprosentti

Veikkausbingon pelaajille jaetaan vaakabingoille siis 25 % myynnistä ja täysbingolle 10 %. Rahapelioppaan mukaan päivittäisellä tasolla pelin palautusprosentti on vain 45-65 prosenttia, eli suoraan sanottuna varsin kehno. Kolmen euron kuponki on aika kallis, jos sillä voi odottaa voittavansa kuuden euron vaakabingopalkinnon…

Vertailun vuoksi esimerkiksi Mariabingo maksaa joka kuukausi voittoja yli neljä miljoonaa euroa, joten rahaa on jaossa runsaasti enemmän. Lisäksi nettibingot antavat uusille pelaajille erilaisia bonuksia, kuten Maria Bingon 100 % talletusbonus: kun talletat pelitilillesi ensimmäistä kertaa rahaa, Maria Bingo lisää tilillesi saman verran ylimääräistä!

Kuka todellinen bingon ystävä sitä paitsi viitsii pelata peliä, jota voi pelata vain kerran päivässä? Itse ainakin pelaan mieluummin kunnon bingosessioita silloin kun huvittaa, enkä missään nimessä jaksaisi odotella seuraavaan päivään, jotta voin pelata seuraavan pelin. Nettibingossa voi pelata kotonaan bingoa vaikka kellon ympäri, jos sille päälle sattuu.

Bingolotto

Muistatteko vielä Bingoloton? Tätä bingon sukuista rahapeliä pelattiin vuosina 1995-2002. Ruotsalaiseen ideaan perustunut peli oli TV-peli, kerran viikossa ykkösellä näytettiin Bingolotto-ohjelma, jossa kilpailijat pelasivat isoista rahasummista. Studion arvontatietokone arpoi bingonumerot ja kisaan saattoi osallistua omalta kotisohvalta. Ruotsissa Bingolotto on edelleen voimissaan.

Kommentoi